T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / EREĞLİ - Ören Ortaokulu

TARİHÇE

OKULUMUZUN TARİHÇESİ:

            Okulumuz ilk kez 1968 yılında 4 farklı bina şeklinde hizmete girmiştir. 1968 yılında Ana binada 2 sınıf, 1 müdür odası bulunmakta idi. Yan binalardan biri 1 adet kız WC, 1 adet erkek WC ve 1 adet kömürlükten ibaretti. Diğer 2 yan bina ise o zamanlar lojman olarak hizmet vermekte idi

 

        Öğrenci kapasitesinin gün geçtikçe artması sonucu ana binaya köy halkının katkıları ile 1973 yılında 2 adet ek derslik daha eklenmiştir. 1983 yılında okulumuz bünyesinde Anasınıfı kurulması ve her geçen yıl öğrenci sayısının artması üzerine zamanla bu dersliklerde yetersiz kalmaya başlamış, yine 2006 yılında lojman olarak kullanılan binalarda gerekli tadilattan geçirilerek ek dersliğe dönüştürülmüştür

        2014 yılının Aralık ayında yeni yapılan 16 derslikli binaya taşınan okulumuzda, 2015 Şubat ayında ortaokul bölümü de açılarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Şu anda 2 anasınıfı şubesi, 8 ilkokul şubesi ve 9 ortaokul şubesi ile öğretim faaliyetleri devam ettirilmektedir.



 ÖREN ORTAOKULU TANITIM


1968 Yılında Ören İlkokulu olarak 2 sınıf ile  eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan okulumuz 1990 yılların sonlarında 4 sınıfa çıkmış, aynı dönemde 1 adet Anasınıfı açılmıştır.

 

2014 öğretim yılında yeni okul binamız yapılmıştır. 1Aralık 2014 yılında yeni okul binamız eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 16 derslik olup 8 adet ilkokul dersliği , 8 adet ortaokul dersliği olarak planlanmıştır.2 adet Anasınıfı, 1 adet de İşitme Engelli Özel Eğitim sınıfımız mevcuttur.

Okulumuzda 1müdür, 2 müdür yardımcısı, 16 öğretmen, 1 adet genel idari hizm. personeli olmak üzere 29 personel görev yapmaktadır. Faal çalışan Okul Aile Birliği Yönetimiz vardır.

Anasınıfları ve İlkokul bölümümüzde 254 ortaokul bölümünde 222 olmak  üzere toplam kayıtlı  476 öğrencimiz vardır.

Yeni okul binamız ile birlikte kazandığımız ivme; okul çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve velilerimiz üzerinde olumlu izler bırakmaktadır. Vizyon ve misyonumuz çerçevesinde, öğrenci merkezli, daha iyiyi, sürekli yenilenmeyi amaçlayan bir kurumuz. Milletimizin ve birlikte yaşadığı toplumun değerlerini bilen, koruyan, geliştiren, tüm canlılara, çevre ve doğaya karşı duyarlı paylaşımcı bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Öğrencilerimize bilgiye ulaşma yollarını öğretmek, bilgiyi kullanmak, doğru iletişim kurma yeteneklerini kazandırmak, geliştirmek, uygulamalarına imkân vermek temel prensiplerimizdir. 

Kurum çalışanları olarak, çevremizle, kamu kurumları ve tüzel kuruluşları ile iletişim içinde olmak, teknolojik yenilikleri takip eden bir kurum oluşturmak temel değerlerimiz arasındadır.

 

                                                                                                                                                                                         Oğuzhan TUNA

                                                                                                                                                                                                                          Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.02.2016 - Güncelleme: 09.10.2023 10:14 - Görüntülenme: 1934
  Beğen | 0  kişi beğendi