T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / EREĞLİ - Ören Ortaokulu

Ören Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencileri Liseleri Keşfediyor!

Ören Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, gelecek yılki lise tercihlerine ışık tutmak için heyecan verici bir geziye çıktı. Gezide, Ereğli’de bulunan liseleri keşfederek farklı eğitim imkanlarını yakından tanıma fırsatı yakaladılar.

 

Ziyaret edilen ilk durak Ereğli Lisesi oldu. Türkiye'nin en köklü liselerinden biri olan Ereğli Lisesi, öğrencilerine sunduğu geniş müfredat ve köklü geçmişiyle ilham verdi. Ardından Piri Reis Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'ne geçen öğrenciler, burada mesleki eğitim imkanları hakkında bilgi edindiler. Farklı atölyeleri gezerek ilgi alanlarına uygun meslekleri keşfettiler.

 

ise öğrenciler, modern eğitim ortamı ve uluslararası standartlardaki eğitim anlayışıyla tanıştılar. Hatice Erdem Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde ise mesleki becerilerin yanı sıra akademik eğitime de önem veren bir eğitim modeliyle karşılaştılar.

 

Son durak ise  Borsa İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi oldu. Burada genel eğitim programlarının dengeli bir şekilde sunulduğu bir ortamı keşfeden öğrenciler, farklı bir bakış açısı kazandılar.

 

Gezi boyunca öğrenciler, her bir lise hakkında detaylı bilgi edinme imkanı buldu. Okul rehberleri ve öğrenciler tarafından yapılan sunumlar ve geziler sayesinde, farklı eğitim imkanlarını karşılaştırarak kendilerine en uygun liseyi seçmek için gerekli bilgi ve deneyimi edindiler.

 

19-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 19.04.2024 11:25 - Görüntülenme: 20
  Beğen | 0  kişi beğendi