T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / EREĞLİ - Ören Ortaokulu

Bahçelievler İlkokulu'nda STEAM Eğitimi Heyecanı!

 

24-25 Şubat tarihlerinde, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir STEAM eğitimi programı gerçekleşti. Eğitimci Serkan Topbaş tarafından verilen programda, katılımcılara STEAM ve ADDİE eğitim modeli hakkında bilgiler verildi.


Cumartesi günü teorik olarak gerçekleştirilen eğitimde, STEAM'in temel prensipleri, farklı disiplinleri bir araya getiren yapısı ve eğitimdeki önemi ele alındı. Pazar günü ise uygulama eğitimi gerçekleştirildi. Bu eğitimde, katılımcılar ADDİE eğitim modelini kullanarak "Klinometre" adlı bir proje tasarladılar ve sundular.


Eğitim programına okulumuzdan Türkçe öğretmeni Mustafa Karagöl, Fen Bilimleri öğretmeni Alper Kömürkara ve Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Nejla Arslan Yıldız katıldı. Öğretmenlerimiz, programın içeriğinden ve sunumundan oldukça memnun kaldılar. Özellikle uygulamalı etkinliğin, teorik bilgileri pekiştirmek açısından çok faydalı olduğunu ifade ettiler.


Eğitimde Yenilikçi Yaklaşım: STEAM


STEAM, Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik disiplinlerini bir araya getiren, öğrenmeyi eğlenceli hale getiren ve problem çözme becerilerini geliştiren yenilikçi bir eğitim yaklaşımıdır. ADDİE eğitim modeli ise bu yaklaşımı uygulamaya koymak için kullanılan bir yöntemdir.


Eğitimden Kazanımlar


Eğitime katılan öğretmenlerimiz, STEAM ve ADDİE eğitim modelini kendi derslerinde kullanma becerilerini geliştirmenin yanı sıra farklı disiplinleri bir araya getirerek proje tasarlama ve uygulama deneyimi de kazandılar.


Okulumuzda STEAM Eğitimi Yaygınlaşacak


Eğitime katılan öğretmenlerimiz, aldıkları bilgilerle okulumuzda STEAM eğitimini yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürecekler. Bu sayede öğrencilerimiz, farklı disiplinleri bir araya getirerek yaratıcı ve inovatif çözümler üretmeyi öğrenecekler.

27-02-202427-02-202427-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.02.2024 - Güncelleme: 27.02.2024 11:08 - Görüntülenme: 31
  Beğen | 0  kişi beğendi